0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Rotterdam?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Rotterdam

Houtworm bestrijden Rotterdam

Houtworm bestrijden is echt werk voor de ongediertebestrijder. Een houtworm is de larve van de boktor. Deze wordt ongeveer 1 centimeter lang en heeft een geel lijf. Dankzij enorm sterke kaken kan het zich een weg door het hout eten. Ze creëren gangen van ongeveer een halve centimeter breed. Houtwormen bestrijden is iets waar u niet mee moet wachten. Als u twijfelt of u last heeft van deze larven, neem dan contact met ons op. de door ons aangedragen professional kan u helpen bij zowel het constateren van problemen met houtworm als het bestrijden ervan. U kunt zelf aan de slag gaan met het bestrijden van houtworm, maar uit ervaring weten wij dat dit het probleem zelden oplost. Naar verloop van tijd zal het probleem weer op het oude niveau zijn. Door onze ongediertebestrijding in te schakelen haalt u expertise in huis en heeft u bovendien garantie op geleverd werk.
Bel ons op 0800 255 3733.

 

Levenscyclus houtworm

Een houtworm voedt zich totdat deze volwassen is. Ze eten altijd hout dat droog is. Gemiddeld blijft een houtworm 4 jaar van het hout eten. Maar ook tot bijna 10 jaar komt voor. Afhankelijk van het soort(en hardheid) van het hout groeit de houtworm. Het liefst eten ze zacht hout. Dit zijn vaak jaarringen van de zomer. Zodra de larve volwassen is zal deze zich enkel bezig houden met voortplanten. De vrouwtjes leggen tientallen eitjes in de reeds gemaakte gangen. De eitjes hebben ongeveer 3 weken nodig om uit te komen.

Bij geboorte zijn de larven slechts 1 mm lang. Zodra de houtworm larve ongeveer 7mm is kan deze zich op maken om te gaan poppen naar een kever. Dit poppen vindt altijd vlak onder het houtoppervlak plaats. Zo kan de houtwormkever makkelijk ‘ontsnappen’. Dit popstadium neemt ongeveer 2 maanden in beslag. De houtkevers vliegen uit tussen ongeveer mei en augustus. Via een gemaakt opening in het hout vliegt de houtkever uit. Deze opening is vaak het eerste teken dat u te maken heeft met houtworm. Gemiddeld genomen heeft u dan dus al 4 jaar last van deze soort ongedierte.

 

Houtworm bestrijden Rotterdam methoden

Bestrijding Houtworm: Oppervlaktebehandeling

De meest gebruikte methode voor particulieren om houtworm te bestrijden is een oppervlaktebehandeling. Van dichtbij wordt het hout met een bestrijdingsmiddel bespoten. Het bestrijdingsmiddel moet in het hout kunnen intrekken. Daarom moet het hout worden ontdaan van bijvoorbeeld verf en lak. Maar ook stof, spinnenwebben en het gemaakte boormeel. Naast het bestrijden van houtworm brengt het tevens een bescherming aan welke tot 10 jaar werkt. Het middel trekt ongeveer tot 1,5cm in het hout. Grotere balken dienen soms een 2e keer behandeld te worden. Na 3 dagen kan het hout weer bewerkt worden. Wij adviseren om hier langer mee te wachten, dit aangezien het probleem terug zou kunnen keren. Wij werken uitsluitend met deze methode. Er zijn meerdere methoden van bestrijden, welke hieronder genoemd staan.

Bestrijding Houtworm: Invriezen

Houtwormen zitten dus altijd in droog hout. De larve komt zowel in onbewerkt als bewerkt voor. Wanneer de houtworm in een klein meubelstuk zit kunt u deze zelf gaan invriezen. Houtworm bestrijden door middel van invriezen is een veel gebruikte manier. Als de kern van het object een temperatuur van -20°C haalt is de behandeling effectief. Door het minimaal een week in te vriezen zal de houtworm dood gaan. Voor grotere objecten die niet in uw vriezer passen zijn er bedrijven die dit aanbieden. Hier kunnen wij u niet bij helpen.

Bestrijden Houtworm: Vergassen

Als u te maken heeft met houtworm in de constructie van uw woning is het zeker zaak om snel in actie te komen. Als houtworm jaren zijn gang kan gaan zal de constructie ernstig verzwakken. Dit vergroot de instortingskans aanzienlijk. Uw constructie kunt u natuurlijk niet invriezen. Wanneer u last heeft van houtwormen in de constructie kunnen we overgaan op vergassen of injecteren. Vergassen is een hele radicale methode, welke wel gegarandeerd effectief is. Vooral bij monumentale panden of gebouwen die behouden moeten blijven is dit een veel gebruikte manier. Hier zijn strikte (veiligheids)voorschriften voor. Hier kunnen wij u niet bij helpen.

 

Houtwormen bestrijden Rotterdam contact

Als u te maken heeft met houtaantasters doet u er goed aan om zo snel mogelijk de ongediertebestrijder in te schakelen. Door met de door ons aangedragen professional te bellen haalt u expertise is in huis. Bel ons nu op 0800 255 3733 en maak een afspraak. Liever contact via de mail? Vul dan even ons contactformulier in. de door ons aangedragen professional helpt u graag met houtworm bestrijden in Rotterdam en omgeving. Natuurlijk kunt u ook voor overige ongedierte bij ons terecht. Van vlooien bestrijden tot wespennesten, wij helpen u.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Rotterdam en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Rotterdam bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606