010 - 798 90 91

Ongediertebestrijder nodig in Rotterdam?

Houtworm bestrijden Rotterdam

Een houtworm is de larve van de boktor. Deze wordt ongeveer 1 centimeter lang en heeft een geel lijf. Dankzij enorm sterke kaken kan het zich een weg door het hout eten. Ze creëren gangen van ongeveer een halve centimeter breed. Houtwormen bestrijden is iets waar u niet mee moet wachten. Als u twijfelt of u last heeft van deze larven, neem dan contact met ons op. Beukema Ongediertebestrijding kan u helpen bij zowel het constateren van problemen met houtworm als het bestrijden ervan. U kunt zelf aan de slag gaan met het bestrijden van houtworm, maar uit ervaring weten wij dat dit het probleem zelden oplost. Naar verloop van tijd zal het probleem weer op het oude niveau zijn. Door onze ongediertebestrijders in te schakelen haalt u expertise in huis en heeft u bovendien garantie op geleverd werk.

Levenscyclus houtworm

Een houtworm voedt zich totdat deze volwassen is. Ze eten altijd hout dat droog is. Gemiddeld blijft een houtworm 4 jaar van het hout eten. Maar ook tot bijna 10 jaar komt voor. Afhankelijk van het soort(en hardheid) van het hout groeit de houtworm. Het liefst eten ze zacht hout. Dit zijn vaak jaarringen van de zomer. Zodra de larve volwassen is zal deze zich enkel bezig houden met voortplanten. De vrouwtjes leggen tientallen eitjes in de reeds gemaakte gangen. De eitjes hebben ongeveer 3 weken nodig om uit te komen.

Bij geboorte zijn de larven slechts 1 mm lang. Zodra de houtworm larve ongeveer 7mm is kan deze zich op maken om te gaan poppen naar een kever. Dit poppen vindt altijd vlak onder het houtoppervlak plaats. Zo kan de houtwormkever makkelijk ‘ontsnappen’. Dit popstadium neemt ongeveer 2 maanden in beslag. De houtkevers vliegen uit tussen ongeveer mei en augustus. Via een gemaakt opening in het hout vliegt de houtkever uit. Deze opening is vaak het eerste teken dat u te maken heeft met houtworm. Gemiddeld genomen heeft u dan dus al 4 jaar last van deze soort ongedierte.

Houtworm bestrijden Rotterdam methoden

Bestrijding Houtworm: Oppervlaktebehandeling

De meest gebruikte methode voor particulieren om houtworm te bestrijden is een oppervlaktebehandeling. Van dichtbij wordt het hout met een bestrijdingsmiddel bespoten. Het bestrijdingsmiddel moet in het hout kunnen intrekken. Daarom moet het hout worden ontdaan van bijvoorbeeld verf en lak. Maar ook stof, spinnenwebben en het gemaakte boormeel. Naast het bestrijden van houtworm brengt het tevens een bescherming aan welke tot 10 jaar werkt. Het middel trekt ongeveer tot 1,5cm in het hout. Grotere balken dienen soms een 2e keer behandeld te worden. Na 3 dagen kan het hout weer bewerkt worden. Wij adviseren om hier langer mee te wachten, dit aangezien het probleem terug zou kunnen keren. Wij werken uitsluitend met deze methode. Er zijn meerdere methoden van bestrijden, welke hieronder genoemd staan.

Bestrijding Houtworm: Invriezen

Houtwormen zitten dus altijd in droog hout. De larve komt zowel in onbewerkt als bewerkt voor. Wanneer de houtworm in een klein meubelstuk zit kunt u deze zelf gaan invriezen. Houtworm bestrijden door middel van invriezen is een veel gebruikte manier. Als de kern van het object een temperatuur van -20°C haalt is de behandeling effectief. Door het minimaal een week in te vriezen zal de houtworm dood gaan. Voor grotere objecten die niet in uw vriezer passen zijn er bedrijven die dit aanbieden. Hier kunnen wij u niet bij helpen.

Bestrijden Houtworm: Vergassen

Als u te maken heeft met houtworm in de constructie van uw woning is het zeker zaak om snel in actie te komen. Als houtworm jaren zijn gang kan gaan zal de constructie ernstig verzwakken. Dit vergroot de instortingskans aanzienlijk. Uw constructie kunt u natuurlijk niet invriezen. Wanneer u last heeft van houtwormen in de constructie kunnen we overgaan op vergassen of injecteren. Vergassen is een hele radicale methode, welke wel gegarandeerd effectief is. Vooral bij monumentale panden of gebouwen die behouden moeten blijven is dit een veel gebruikte manier. Hier zijn strikte (veiligheids)voorschriften voor. Hier kunnen wij u niet bij helpen.

Houtwormen bestrijden Rotterdam contact

Als u te maken heeft met houtaantasters doet u er goed aan om zo snel mogelijk de ongediertebestrijder in te schakelen. Door met Beukema Ongediertebestrijding te bellen haalt u expertise is in huis. Bel ons nu op 010 - 798 90 91 en maak een afspraak. Liever contact via de mail? Vul dan even ons contactformulier in. Beukema Ongediertebestrijding helpt u graag met houtworm bestrijden in Rotterdam en omgeving.

Ons werkgebied

Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Waarom Beukema Ongediertebestrijding?

  • Al jaren specialist in effectieve bestrijding
  • Zowel voor particulieren als bedrijven
  • Uitstekende prijs/kwaliteit

Uitstekende service

Bij ons werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Hoofdvestiging