010 - 798 90 91

Ongediertebestrijder nodig in Rotterdam?

Wespen bestrijden in Rotterdam

In Nederland zijn veel mensen allergisch voor wespensteken. Bij een steek krijgen ze zwellingen. Als de steek bij de hals plaatsvindt, dan kan dit erg gevaarlijk zijn. Gelukkig zijn wespen niet van nature agressief. Ze steken met name als ze zich bedreigd voelen. In de nazomer zijn ze wat agressiever. In deze periode gaan de wespen op zoek naar voornamelijk zoete voedingsstoffen. In de eerdere periode van de zomer krijgen ze deze stoffen binnen van onvolgroeide larven, maar deze zijn aan het eind van de zomer volgroeid. Met name in de nazomer is het fijn om wespen dan ook op afstand te houden. Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen om wespensteken te voorkomen:

  • Vermijd kleding met drukke patronen en felle kleuren
  • Gebruik geen sterke parfum
  • Maak geen slaande bewegingen naar een wesp
  • Ga ’s avonds niet bij een lamp zitten, maar steek kaarsen of een fakkel aan. Wespen (en andere vliegende insecten) kunnen niet goed vliegen in rook.

Als u een wespennest in uw tuin of in de buurt heeft, dan is het waarschijnlijk lastig om de wespen op een afstand te houden. Zolang u geen last heeft van de diertjes, kunt u ze laten leven. Wespen zijn namelijk best nuttig. Ze eten allerlei verschillende soorten insecten die planten en gewassen ernstig kunnen beschadigen.

Wat moet ik doen met een wespennest?

Als het wespennest kleiner is dan een tennisbal, dan kunt u het nest met bijvoorbeeld een bezem nog kapotmaken. De wespen gaan dan op zoek naar een andere plek. Trek hierbij wel beschermende kleding aan en zorg dat wespen niet in uw mouwen of broekspijpen kunnen vliegen. Als het nest groter is, dan kunnen er honderden wespen in zitten. Laat het verwijderen van het nest over aan een professionele ongediertebestrijder zoals Under Control Zuid-Holland.

Wespennest met wesp laten bestrijden Rotterdam

Wat als ik geen wespennest zie?

Het kan gebeuren dat u uitzonderlijk veel last heeft van een wespenplaag, bijvoorbeeld op zolder of naast de voordeur, zonder dat u een wespennest kunt zien. Het nest kan dan in de spouwmuur, onder een dakpan of in een dichte struik zitten. De wespen zijn niet te bestrijden als we niet weten waar het nest zich bevindt. Het beste dat u kunt doen is de zogeheten aanvliegroute in de gaten houden. Waar komen de wespen vandaan en waar gaan ze naartoe? Als ze in de ventilatiegaten naast de voordeur verdwijnen, dan heeft u vrijwel zeker een wespennest in uw spouwmuur. Met ons speciale gif bent u hier in een mum van tijd vanaf.

Last van een wespenplaag?

Wilt u hulp bij het bestrijden van een wespennest in Rotterdam? Schakel dan de hulp in van Under Control Zuid-Holland. Met ruim 10 jaar ervaring in de ongediertebestrijding is geen klus voor ons teveel. Neem contact op met 010 - 798 90 91 of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak bij u op locatie.

Twijfelt u of de overlast die u ervaart wordt veroorzaakt door wespen, bijen of hommels? Lees hier dan meer over de verschillen tussen deze insecten en de manier waarop u deze dieren kunt weren en bestrijden.

Ons werkgebied

Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Waarom Under Control Zuid-Holland?

  • Al jaren specialist in effectieve bestrijding
  • Zowel voor particulieren als bedrijven
  • Uitstekende prijs/kwaliteit

Uitstekende service

Bij ons werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Hoofdvestiging