085 - 106 1600 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Rotterdam?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Rotterdam

Wespen bestrijden Rotterdam

Tijdig wespen bestrijden kan veel overlast en problemen voorkomen. Eigenlijk bestrijden we niet de wespen maar het wespennest. In Nederland zijn veel mensen allergisch voor wespensteken. Bij een steek krijgen ze zwellingen. Als de steek bij de hals plaatsvindt, dan kan dit erg gevaarlijk zijn. Gelukkig zijn wespen niet van nature agressief. Ze steken met name als ze zich bedreigd voelen. In de nazomer zijn ze wat agressiever. In deze periode gaan de wespen op zoek naar voornamelijk zoete voedingsstoffen. In de eerdere periode van de zomer krijgen ze deze stoffen binnen van onvolgroeide larven, maar deze zijn aan het eind van de zomer volgroeid. Met name in de nazomer is het fijn om wespen dan ook op afstand te houden. Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen om wespensteken te voorkomen:

  • Vermijd kleding met drukke patronen en felle kleuren
  • Gebruik geen sterke parfum
  • Maak geen slaande bewegingen naar een wesp
  • Ga ’s avonds niet bij een lamp zitten, maar steek kaarsen of een fakkel aan. Wespen (en andere vliegende insecten) kunnen niet goed vliegen in rook.

Als u een wespennest in uw tuin of in de buurt heeft, dan is het waarschijnlijk lastig om de wespen op een afstand te houden. Zolang u geen last heeft van de diertjes, kunt u ze laten leven. Wespen zijn namelijk best nuttig. Ze eten allerlei verschillende soorten insecten die planten en gewassen ernstig kunnen beschadigen.

Wat moet ik doen met een wespennest?

Als het wespennest kleiner is dan een tennisbal, dan kunt u het nest met bijvoorbeeld een bezem nog kapotmaken. De wespen gaan dan op zoek naar een andere plek. Het nest is namelijk nog in aanbouw en nog lang niet volledig bewoond. Ook hier moet u nog goed oppassenTrek hierbij wel beschermende kleding aan en zorg dat wespen niet in uw mouwen of broekspijpen kunnen vliegen. Als het nest groter is, dan kunnen er honderden wespen in zitten. Het wespennest verwijderen laat u over aan een professionele ongediertebestrijder zoals de door ons aangedragen professional.

Wespennest bestrijden Rotterdam

Wat als ik geen wespennest zie?

Soms kan het gebeuren dat u uitzonderlijk veel last heeft van een wespenplaag, bijvoorbeeld op zolder of naast de voordeur, zonder dat u een wespennest kunt zien. Het nest kan dan in de spouwmuur, onder een dakpan of in een dichte struik zitten. De wespen zijn niet te bestrijden als we niet weten waar het nest zich bevindt. Het beste dat u kunt doen is de zogeheten aanvliegroute in de gaten houden. Waar komen de wespen vandaan en waar gaan ze naartoe? Als ze in de ventilatiegaten naast de voordeur verdwijnen, dan heeft u vrijwel zeker een wespennest in uw spouwmuur. Met een duidelijke aanvliegroute kunnen wij u ook helpen. Door de opening kunnen wij namelijk ons gif (in poedervorm) naar binnen spuiten. De wespen blijven aan en af vliegen en nemen elke keer dit poeder mee het nest in. Op deze manier word het wespennest van binnenuit bestreden.

Wespen bestrijden Rotterdam contact

Wilt u hulp bij het verwijderen van een wespennest in Rotterdam? Schakel dan de hulp in van ongediertebestrijding Rotterdam. de door ons aangedragen professional is met ruim 10 jaar ervaring in de ongediertebestrijding een ervaren professional. Neem contact op met 085 - 106 1600 of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak bij u op locatie.

Twijfelt u of de overlast die u ervaart wordt veroorzaakt door wespen, bijen of hommels? Bekijk dan het verschil tussen een bij, wesp en hommel. Bijen zijn beschermd en mogen dus ook niet bestreden worden. Net als bijen zijn hommels niet gevaarlijk. Zeker niet als u ze gewoon met rust laat. Het kan wel zijn dat een nest op een vervelende plaats zit. In zo’n geval kan een imker u helpen bij het verplaatsen van het nest.

6 weetjes over wespen

  1. Het wespennest is slechts één jaar in gebruik. Een andere (nieuwe) koningin zoekt een andere plaats voor het nieuwe nest.
  2. Wespen zwermen niet, dit in tegenstelling tot bijen.
  3. Wanneer een wesp steekt of dood gaat komt er een feromoon vrij dat andere wespen agressiever maakt. Een wesp dood maken nabij een nest is dan ook sterk af te raden.
  4. Een dar, de mannelijke wesp is een kort leven beschoren. Na het paren met de koningin gaat hij snel dood.
  5. Een kolonie wespen kan niet bestaan zonder de koninginnenwesp. Het vangen of doden van de wespenkoningin zorgt voor het einde van het wespennest.
  6. Alle wespen behalve de nieuwe bevruchte koninginnen zullen de winter niet overleven. In het voorjaar kunt u deze wespenkoninginnen tegenkomen in huis. Ze zijn dan erg traag en loom. De ideale kans om ze te bestrijden en te voorkomen dat ze een nieuwe kolonie starten.

Service

Ons servicecenter helpt u op 7 dagen per week met advies, het vinden van de juiste vakman of informatie. Door de week van 8.30 – 17.00, op zaterdag van 9.00-16.00 en op zondag van 10.00-16.00 uur staan wij paraat om u kosteloos en geheel vrijblijvend te helpen met uw klus of wens.

Matchmaker

Onze medewerkers zoeken op basis van uw wens naar de daarvoor beschikbare vakmannen in uw regio. Wij helpen met advies, informatie en het tot stand brengen van het contact met de vakman op meerdere manieren. U maakt vervolgens zelf de afspraak met de vakman.

Werkgebied

De vakmannen zijn werkzaam in de stad, en in de regio. Dit betekent niet altijd dat men gevestigd is in de plaats.

Informeer vooraf bij de vakman over eventuele voorrijdkosten. U bent op voorhand geen kosten kwijt.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Allfree BV is exploitant van deze en meerdere vergelijkbare websites.
Wij voorzien op deze wijze al ruim 20 jaar professionals van werk in heel Nederland.
De informatie op de website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen onze uiterste best om de inhoud van deze website zorgvuldig bij te houden. Mochten er fouten op staan dan verzoeken wij u deze vriendelijk door te geven op info@allfree.nl, u kunt ook gratis bellen met ons servicecenter via 0800-Allfree (2553733)

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals onder vele beroepsgroepen. Onze servicecenter medewerkers zoeken voor u naar de dichtstbijzijnde beschikbare professional die ook daadwerkelijk de klus uit kan & wil voeren die u heeft. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak.
Ook voor een ongediertebestrijder die werkzaam is in Rotterdam bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
info@allfree.nl
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606