010 - 798 90 91

Ongediertebestrijder nodig in Rotterdam?

Vlooien bestrijden Rotterdam

Heeft u huisdieren en merkt u dat deze veel aan het krabben zijn? Dat wordt zeer waarschijnlijk vlooien bestrijden! De kans is namelijk groot dat u (en uw huisdieren) last van vlooien hebben. Dit ongedierte zit graag op honden en katten om zo bloed op te nemen. Het kan erg lastig zijn om van vlooien af te komen. Zeker als u vloerbedekking heeft waar deze beestjes zich in kunnen verstoppen. Als u helemaal van vlooien af wilt komen zullen zowel uw huisdieren als uw woning (tegelijkertijd) behandeld moeten worden. De ongediertebestrijding van De vakman kan u hierbij helpen. Bel ons op 010 - 798 90 91.

Vlooien in huis voorkomen

U kunt zelf maatregelen nemen om een vlooienplaag te voorkomen. Vlooien kunnen makkelijk van dier op dier overspringen wanneer deze bij elkaar in de buurt komen. Door deze 3 tips uit te voeren bent u een heel eind op weg.

  • Uw huisdier vindt het heerlijk om gekamd te worden. Hier kunt u tevens een aantal vlooien mee verwijderen. Doe dit dan ook regelmatig.
  • Wanneer u tijdens het kammen vlooien tegenkomt is het verstandig om meteen kleedjes en dekens op hoge temperatuur te wassen.
  • Zeker wanneer u vlooien vindt dient er grondig stofgezogen te worden. Gooi de stofzuigerzak na het zuigen meteen weg.

Gevolgen vlooien in huis

Vlooien leven van bloed dat ze opnemen na een beet. Dit kan een beet zijn op uw huisdier maar ook op uzelf. Bij allebei zorgt dit voor enorme jeuk. En jeuk vinden wij niet leuk. Als u niet allergisch bent bent voor het speeksel van een vlo gaan de klachten doorgaans vanzelf weg. Anders bestaat er een kans dat u huiduitslag krijgt. Dit uit zich in bultjes en grote rode vlekken op de huid. Uw huisarts kan u hierbij raadplegen. Mocht uw huisdier vlooien binnen krijgen dan kan deze lintwormen krijgen. Wanneer uw huisdier zich likt kan dit gebeuren. Het is daarom verstandig om uw huisdier ook te gaan ontwormen wanneer u vlooien ontdekt.

Levenscyclus van de vlo

Een vlo kan zich pas voortplanten nadat deze bloed heeft gezogen. Het liefst worden de eitjes gelegd in de vacht van uw huisdier. Per dag kunnen dit er tot wel 50 zijn. Na ongeveer een week ontwikkelen deze eitjes zich tot larven. De larven voeden zich met uitwerpselen van volwassen vlooien. Doorgaans duurt het 2 tot 3 weken totdat de larven zich door ontwikkelen tot een pop. Deze poppen kunnen heel lang uitkomen. Vanaf 6 weken tot wel een jaar is dit mogelijk.

Het lastige van vlooien is dat ongeveer 95% niet zichtbaar is. Enkel de volwassen vlooien zijn groot genoeg om waar te nemen. En zelfs dat is bijzonder lastig. De eitjes, larven en poppen zijn te klein om te zien. U kunt dus heel goed vlooien in huis hebben zonder dit door te hebben. Gelukkig heeft u of uw huisdieren hier nog geen last van. Op de afbeelding hieronder is te zien hoe de verdeling tussen de eitjes, larven, poppen en volwassen vlooien is opgebouwd. Het behandelen van de omgeving is dus erg belangrijk. Vlooien kunnen tot wel 130 dagen overleven op uw huisdier.

Vlooien piramide

Zelf vlooien bestrijden Rotterdam

U kunt met een aantal huismiddeltjes zelf ook de vlooien gaan bestrijden. Zo kunt u zout gaan strooien op plekken die u niet kunt dweilen. Hierbij moet u denken aan vloerbedekking, kleden, tapijten en eventueel meubels. Het zou moet enkele uren inwerken. Het zout zorgt ervoor dat zowel de eitjes, larven en vlooien uitgedroogd raken. Daarna is het zaak om grondig stof te zuigen op de plekken waar zout is gestrooid. Het beste is om dit met een stofzuiger te doen die nog een stofzak heeft. Deze moet namelijk nadien meteen weggegooid worden. Om de vlooien niet te laten ontsnappen is het verstandig om een plastic zak of vuilniszak om de stofzak te knopen.

Plekken waar uw huisdier graag komt moeten ook aangepakt worden. Kleden, dekens en manden waar uw huisdier graag op ligt moeten gewassen worden. Verzamel dit allemaal en doe het in de wasmachine en draai een programma van 50 graden of hoger. Veel vlooien zullen dit niet overleven. Heeft u de beschikking over een droger dan is het aan te raden om hier ook het wasgoed een kwartiertje in te doen. Dit doodt de eitjes, larven en vlooien ook.

Vlooien bestrijden kan ook door deze te laten verdrinken. Dit is niet voldoende om helemaal van de vlooien af te komen, maar het is wel een goed middel om er achter te komen of er nog vlooien zijn. Vlooien kunnen ver en hoog springen. Door een bord of een bak met water op de grond te zetten springen vlooien hier (per ongeluk) in. Om de vlooien in de bak te houden kunt u wat afwasmiddel aan het water toevoegen. Wanneer u een wit bord of witte bak gebruikt kunt u gevangen vlooien eenvoudig zien drijven. Deze vlooien verdrinken na een tijdje.

Professioneel vlooien bestrijden Rotterdam

Komt u met al deze tips niet van de vlooien af en zoekt u professionele hulp om de vlooien te bestrijden? Neem dan contact op met De vakman. In Rotterdam en omgeving helpen wij u graag met de bestrijding. Ook voor kakkerlakken en bedwantsen bestrijden kunt u onze hulp inschakelen. Telefonisch kunt u ons bereiken op 010 - 798 90 91 maar het kan ook via ons online contactformulier.

Ons werkgebied

Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Waarom VKP Plaagdierbestrijding?

  • Al jaren specialist in effectieve bestrijding
  • Zowel voor particulieren als bedrijven
  • Uitstekende prijs/kwaliteit

Uitstekende service

Bij ons werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Hoofdvestiging